Τοποθεσία

Τοποθεσία

Η Αλόη και η διπλανή βίλλα, ο Λωτός, βρίσκονται στη δυτική άκρη του παραδοσιακού χωριού Πρινές. Στην περιοχή γύρω από την Αλόη και το Λωτό υπάρχει το μοναδικό δάσος με αγριοβελανιδιές σ'όλη την Κρήτη που φτάνει μέχρι τη θάλασσα μέσα από δρόμους άγριας ομορφιάς. Έτσι η θέα από τα παράθυρα και τις βεράντες της Αλόης και του Λωτού είναι μοναδική, ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Η Αλόη και ο Λωτός απέχουν 6 μόλις χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη του Ρεθύμνου (5-6' με το αυτοκίνητο). Συνδυάζει έτσι την ηρεμία της κρητικής εξοχής με τη φινέτσα, το μεγάλο ιστορικό-πολιτιστικό ενδιαφέρον και τη ζωντάνια της πόλης του Ρέθυμνου.

Ο Πρινές είναι ένα αυθεντικό παραδοσιακό κρητικό χωριό που διατηρεί στοιχεία και ίχνη από το αραβικό, βενετσιάνικο και οθωμανικό παρελθόν του. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποδηλασία, πεζοπορίες και ορειβασία μέσ΄την άγρια κρητική χλωρίδα και τα ονομαστά θεραπευτικά βότανα, να επισκεφτούν μοναστήρια, εκκλησίες, κάστρα, καστρόβιγλες, σπήλαια και να διαβούν φαράγγια με μοναδικά ενδημικά αγριολούλουδα (Κουρταλιώτικο φαράγγι, του Ίμπρου, Πρασιανό φαράγγι κλπ). Να χαρούν το κολύμπι, την ιππασία δίπλα στο κύμα και όλα τα θαλάσσια σπορ στην κοντινή βόρεια παραλία. Να ακούσουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρια που γίνονται όλο το καλοκαίρι στα γύρω χωριά. Να παρακολουθήσουν το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη. Να χαρούν το ελληνικό ορθόδοξο Πάσχα με τις αυθεντικές τελετουργίες και παραδόσεις του. Να γευτούν την ντόπια κρητική κουζίνα σε ονομαστές ταβέρνες της περιοχής ή σε παραθαλάσσιες ταβέρνες ακριβώς πάνω στο κύμα.

Οι βίλλες Αλόη και Λωτός είναι ένας αρμονικός συνδυασμός του κοντά σε όλα και συγχρόνως εντελώς ήσυχα από όλα όσα συμβαίνουν σ' αυτό τον τόπο μέσα στο χαρούμενο κρητικό καλοκαίρι, τη γεμάτη αγριολούλουδα κρητική άνοιξη, το ζεστό φθινόπωρο, το μαλακό κρητικό χειμώνα.
 • 3 χιλ. από τη θάλασσα
 • 6 χιλ. από την πόλη του Ρεθύμνου
 • 200 μ. από βενζινάδικο
 • 1,5 χιλ. από ΑΤΜ
 • 150 μ. από καφενείο
 • 300 μ. από ταβέρνα
 • 300 μ. από 2 μίνι-μάρκετ
 • 300 μ. από στάση λεωφορείου
 • 400 μ. από φαρμακείο
 • 6 χιλ. από το Νοσοκομείο του Ρέθυμνου
 • 60 χιλ. από το αεροδρόμιο Χανίων
 • 85 χιλ. από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Οι βίλλες Αλόη και Λωτός προσφέρονται ιδιαίτερα για μονοήμερες εκδρομές στα Χανιά και το Ηράκλειο

Λόγω της γεωγραφικής θέσης του Ρεθύμνου μεταξύ του Ηρακλείου και των Χανίων και της κοντινής απόστασης από τη βόρεια ακτή της Κρήτης στη νότια (30' - 40' με το αυτοκίνητο) η Αλόη και ο Λωτός προσφέρονται ιδιαίτερα τόσο για μονοήμερες εκδρομές στα Χανιά και το Ηράκλειο όσο και για κολύμπι και καταδύσεις στις νότιες παραλίες του Ρεθύμνου (Πλακιά, Δαμνόνι, Σχοινάρια κ.α.).

Και για τους επισκέπτες που θα ενδιαφερόντουσαν για ένα πέρασμα από μια υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, η ωραιότατη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιο της Κρήτης ψηλά πάνω σε γειτονικό λόφο, με καταπληκτική θέα στο Ρέθυμνο και τη θάλασσα, απέχει μόνο 3-4 χιλιόμετρα δρόμο μέσα σε αγριοβελανιδιές.